Meer over ons bedrijf | BMO Automation | Partner in CNC Automation (2024)

BMO Automation, Nederlandse producent en leverancier van automatiseringsoplossingen, is opgericht in 2008 met de gedachte dat belading van CNC draai- en freesbanken effectiever kon. De pro-loader wordt in dat jaar ontwikkeld en deze belaadt voornamelijk machines voor kleine- en middelgrote series.

Na een vliegende start is het al snel tijd voor uitbreiding van de productlijn. De markt vraagt om een robotcel die tegen lage kostprijs kleine series kan beladen. De Compact 20 robotcel is geboren. Tijdens de Techni-show in 2012 wordt een nieuwe robotcel geïntroduceerd. Het is een zeer compacte en mobiele robotcel en de MC5 wordt erg goed ontvangen tijdens de beurs.

Inmiddels zijn alle producten verdeeld in twee productlijnen, Platinum en Titanium, die weer onderverdeeld kunnen worden in verschillende formaten van robots. Het aanbod in de productlijnen biedt BMO Automation de mogelijkheid op bijna elke vraag een antwoord te geven. Natuurlijk blijven we niet stilstaan en is onze R&D afdeling een belangrijk onderdeel van het bedrijf.

BMO Automation helpt uw wens om te zetten in een perfect passende automatiseringsoplossing. Uiteraard houden we rekening met alle factoren die hierbij van belang zijn.Innovatie, betrouwbaar, passie en expertise zijn hierbij belangrijke kernwaarden.

Historie

Oprichting BMO Automation

Gelijktijdig met de ontwikkeling van de allereerste robotcel wordt BMO Automation door Frank Biemans opgericht. Deze eerste robotcel is de pro-loader en richt zich sterk op productbelading voor kleine- en middelgrote series door een eerste versie van de grafische bedieningssoftware met ladensysteem.

De Compact 20 robotcel

De Compact 20 robotcel wordt ontwikkeld naar aanleiding van de behoefte uit de markt om voor een lage kostprijs een systeem te hebben voor kleine seriematige productie.

Lancering MC5 robotcel en ontwikkeling servogrijper

Tijdens de TechniShow 2012 wordt deze zeer compacte mobiele robotcel voor kleine series en lage productgewichten geïntroduceerd. In dezelfde periode wordt de Compact 20 voorzien van palletmodule en de gebruiksvriendelijke jobmanager software. In 2012 wordt bovendien de servogrijper ontwikkeld. Deze grijper is eenvoudig in de software te programmeren en stelt zich daarna automatisch in op de ingegeven maat. Op deze manier kunnen afmetingen in een bereik van 0 tot 200 mm gegrepen worden zonder tussenkomst van de operator. Een innovatie waarmee volautomatisch productie van meerdere verschillende series mogelijk wordt.

MT5 robotcel

BMO Automation zet een nieuwe weg in en start met een vernieuwd productdesign. De MT5 robotcel evenals de HSL20 wordt ontwikkeld waarbij vanaf nu ook machines zijdelings beladen kunnen worden.

Platinum en Titanium series

De bestaande cellen worden in productlijnen Iridium en Platinum ingedeeld en een nieuwe Titaniumserie wordt aan het productgamma toegevoegd. De Titanium serie biedt de mogelijkheid pallets en producten te beladen tot 50 resp. 150Kg. Hierdoor krijgt BMO Automation een ruim productenpakket waarbij voor elke vraag een goede oplossing geboden kan worden.

Draaibank en Freesbank automatisering

BMO Automation vestigt zijn naam steeds meer als betrouwbare partner voor zowel draaibank als freesbank automatiseringen. Tijdens de TechniShow 2016 wordt de nieuwe Platinum 24 geïntroduceerd en wordt BMO Automatoin beloond met de titel innovator bij de TechniShow Innovatie Awards 2016.

Groei Buitenland

BMO Automation is inmiddels een gewaardeerde leverancier van automatiseringsoplossingen in Nederland en België. De focus wordt verlegd naar andere buitenlandse markten waaronder Duitsland waar de eerste robotcellen zijn verkocht en geïnstalleerd zullen worden.

Klanten over BMO Automation

Het hele weekend onbemand produceren

“Op dit moment is het niet langer genoeg om alleen ’s nachts onbemand te produceren. Wij, als Stabro AG, moeten ook in het weekend onbemand kunnen produceren met maximaal 72 uur. We hebben geïnvesteerd in een automatiseringsoplossing van BMO Automation om die uitdagingen aan te gaan”.

Marcel Dietsche

Eigenaar en directeur Stabro AG

Het systeem is zeer eenvoudig in gebruik

“De werking van automatiseringssystemen is altijd cruciaal. Idealiter is zo’n systeem net zo eenvoudig te gebruiken als een broodrooster. Ik moet BMO complimenteren met de manier waarop zij het systeem zo gebruiksvriendelijk hebben gemaakt.”

Baton Kuqi

Productie Manager Stabro AG

De combinatie van pallet- met producthandling zorgt voor veel flexibiliteit.

“We proberen productfamilies te combineren, maar door de standaardisatie qua gereedschappen én de flexibiliteit van de robotcel, maken we ook drie of vijf producten onbemand. Daardoor kunnen we snel schakelen. Bij een herhaal order waarvan alles hetzelfde is, ben je snel aan de gang”

Toine Swaans

Technical Director IMPA Precision

Een automatisering van BMO Automation biedt een gigantische flexibiliteit!

‘Met een automatisering van BMO Automation maakt het eigenlijk niet veel uit wat je wilt gaan produceren. Je krijgt een gigantische flexibiliteit. De indeling van de lades en de gebruiksvriendelijke programmatuur. Het is bijna oneindig, het biedt gewoon zo veel mogelijkheden.’

Jeroen Sleddens

Directeur van G.M.O. Nederland

‘Ik vergelijk jullie gebruikerssoftware wel eens met een iPhone. Intuïtief en direct te gebruiken.’

‘Kijk goed naar het gebruikersgemak, als iets te ingewikkeld te configureren is dan gaan je werknemers er niet mee werken. Als je goed wilt gaan automatiseren dan wil je ook enkelstuks of kleine series op de robot laten draaien en dat werkt alleen als je dat heel makkelijk en snel kan programmeren. Dat gaat perfect met jullie bedieningssoftware’

Jan Meeuws

Directeur Machinefabriek JMBA B.V.

Pallet & product belading leverde vanaf het begin al direct winst op!

‘In de korte tijd dat we hier nu mee bezig zijn zien we dat het direct zijn vruchten afwerpt, de combinatie van pallet handling en product handling maakt dat voor ons mogelijk.’

Wiek Vrinds

Directeur TMF Mechanical Parts & Assemblies

Snellere levertijd voor onze klanten!

Als onze klanten willen dat wij snel leveren dan moeten wij een korte product doorlooptijd hebben. Daar helpen de automatiseringen van BMO Automation ons bij.

Ronny Moors

Managing Director D&D Kunststofbewerking

Omzetstijging en vertrouwen door de robot van BMO!

De robots van BMO Automation hebben niet alleen voor een omzetstijging gezorgd maar ook voor een bepaald soort van rust. Je weet gewoon dat hij loopt. Het geeft mij dan ook rust want ik kan tegen de klant zeggen; Morgen zijn die spullen voor u klaar.

Erik van Rooij

Directeur Adra Metaalbewerking

De Platinum 50 geeft ons meer Flexibiliteit en volop 24/7 productie!

In Nederland hebben we al een tijd te maken met een behoorlijke krapte op de arbeidsmarkt. Omdat we ons blijven richten op omzetgroei en de speed-to-market cruciaal is, biedt de combinatie BMO Platinum 50 en DMG MORI DMU50 de mogelijkheid om manloze productie te realiseren. Daarmee neemt de flexibiliteit toe en kunnen steeds meer producten daadwerkelijk 24/7 geproduceerd worden.

Mark Linders

Directeur Draline

Geautomatiseerde productie met variabele producten, ideaal!

Groot voordeel van de oplossing van BMO is dat we meerdere producten tegelijk kunnen laten lopen, dat je niet beperkt bent tot één type product met één afmeting. Je kunt de hele robotcel volsteken met verschillende type producten in afmetingen, gewichten en materialen. Door de intelligente servogripper kan de robot alle types en afmetingen beladen. De robot werkt volautomatisch, hij roept zelf zijn programma’s op, doet zelf de controle van de gereedschappen, houdt standtijden bij, dat zijn allemaal dingen om een zo goed mogelijk gecoördineerd proces te kunnen krijgen.

Joris Rutten en Ad Verhoeven

Productie Manager en Directeur Hamofa Metal Machining BVBA

BMO did a great job!

We, “Nordson Benelux b.v.” automated one of our 5 axis cnc milling machines with a robot cell from BMO. It was a turn key project, installed in 1,5 weeks. After the installation we run 5 unmanned night per week without any problems. BMO did a great job. We will do our next project with BMO fur sure. If you are interested, let me know and you may convince yourself.

Loek Claessens

Manufacturing Manager at Nordson Corporation

Flexibel met unieke en fantastische modules om uit te breiden!

De flexibiliteit die BMO hanteert is zeer wenselijk, waarbij jullie ook bereid waren om net dat stapje extra te doen. Een extra bijkomstigheid zijn de oplossingen die jullie bieden zoals de lineaire slede en de servogripper. Vooral de servogripper is een fantastische oplossing omdat grijperwissels hiermee verleden tijd zijn aangezien deze grijper verschillende producten automatisch op de juiste diameter kan vastpakken.

Freek Sensen

Directeur Frerotech BV

Snel en makkelijk te bedienen, top!

Het sterkste punt van BMO is denken vanuit de vakman. Een robot moet een hulpmiddel zijn, geen blok aan mijn been. Onze medewerkers zijn frezers en geen robotprogrammeurs. Het belangrijkste is dat de robot snel en simpel te bedienen is. Daarom kies ik voor BMO.

Eduard Wijlaar

Directeur eigenaar, Edumar Metaalbewerking

Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid is h´éél belangrijk voor ons!

De combinatie van robot en machine moet dag en nacht maatvast blijven produceren in onze geklimatiseerde productiehal. We zijn overtuigd dat wij met de keuze voor een robotcel van BMO Automation een nog hogere nauwkeurigheid en proceszekerheid halen.

Raymond en Eric Goorsenberg

Directeur eigenaar, FMI Goorsenberg

Eenvoudige programmering, de rest gaat van zelf!

Een van de redenen waarom Wolters voor de automatiseringsoplossing van BMO Automation heeft gekozen, is de eenvoudige programmering van de robotcel. Zeker als je hele kleine series onbemand wil verspanen, moet het robotprogramma snel gemaakt kunnen worden. BMO biedt bovendien als optie aan dat via een internetverbinding de robotexperts in Nederweert de programmering van de cel kunnen overnemen als er problemen zijn. Zolang er geen mechanische storingen zijn, kunnen ze op die manier storingen snel verhelpen of de frezers in het begin ondersteunen bij de programmering.

Fred Wolters

Eigenaar directeur, Wolters Metaaltechniek

Een robot die werkt en waar goed over nagedacht is!

Het software systeem van BMO Automation is meer dan eenvoudig. Alles is voorgeprogrammeerd, de positie van de klemmen is bekend. Eigenlijk is het geen programmeren meer maar het ingeven van een aantal variabelen zoals de hoogte van het uitgangsmateriaal en product, de hoogte van de bekken in de klem en de aantallen. De software doet de rest vanzelf.

Wim Martens

Directeur, Makomar B.V.

Makkelijk te bedienen, flexibel en snel!

Wat voor ons in dit geval veel belangrijker was, was de robot en de machinebesturing. Het programmeren moet eenvoudig zijn. Als je snel kunt programmeren en snel de machine kunt omstellen, heb je de flexibiliteit die nodig is om kleine series rendabel te kunnen produceren. Snel programmeren en snel omstellen; dat is precies waar BMO, producent en leverancier van automatiseringsoplossingen voor het beladen van CNC draai- en freesbanken zich op focust en goed in handelt

Joop Leonhardt

Technisch directeur en mede-aandeelhouder van Merrem Kunststoffen

Precies hoe ik het graag wil!

Ik wil seriewerk hebben om de nachtelijke uren te vullen, maar de robot moet ook vijf of tien stuks efficiënt kunnen handlen zonder ingewikkeld programmeerwerk. In samenwerking met BMO Automation heb ik deze bijzondere vorm van automatiseren kunnen realiseren.

Jan Meeuws

Eigenaar directeur, JMBA

Een investering die je gaat belonen!

Mensen zijn gewend aan machinebesturingen en CAM-systemen, maar een robot programmeren is weer anders. BMO heeft de bediening zo eenvoudig gemaakt, dat elk weldenkend mens het binnen tien minuten snapt. Hiermee verlaagt men de drempel om met een robot te gaan werken. Ik besef dat automatisering geld kost, maar als je voor de prijs van een robotcel ook een complete machine kunt kopen, wordt de stap naar automatisering lastiger. Dan doe je het niet. BMO heeft dit goed begrepen en levert een product waarbij deze verhouding wel klopt.

Meer over ons bedrijf | BMO Automation | Partner in CNC Automation (18)

Lucien Heemskerk

Eigenaar directeur, Heemskerk Fijnmechanica BV

Bekijk alle referenties

Wilt u meer informatie over onze diensten en producten?

Bel dan naar +31 (0)495 622 437 of e-mail ons info@bmoautomation.nl

Neem contact met ons op

Meer over ons bedrijf | BMO Automation | Partner in CNC Automation (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5795

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.